Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

19. november 2016

Tips til boligen: Krybekældre tager varmen

Der slipper meget varme ud gennem en krybekælder. Helt op til en tredjedel af varmen kan være spildt, hvis krybekælderen ikke er tæt og velisoleret.

Et koldt gulv kan give kuldegysninger i tæerne, når vinteren sætter ind, og der er behov for at skrue op for varmen. Med en miljøvenlig isolering kan du få varmen tilbage til tæerne, spare energi og penge - og samtidig forbedre boligens indeklima.

Krybekældre med ingen eller begrænset isolering
Mange krybekældre har enten ingen eller meget begrænset isolering. Derfor er det en god ide at give boligen et isoleringstjek og tjekke den eksisterende isolering. Mange ældre krybekældre har ofte ingen isolering eller et isoleringslag på bare 50 mm, og her kan det være en god ide at supplere med et ekstra lag, så der samlet er 150 mm. Et isoleringstjek kan også vise, om det med fordel kan svare sig at udskifte eksisterende isolering med helt ny isolering.

En krybekælder er, som navnet angiver, en lav kælder, hvor det kun er muligt at krybe rundt. Krybekælderen bruges typisk til opbevaring af forskellige ting og sager. En krybekælder er typisk mellem 60 cm og en meter høje. Derfor er der ikke meget plads at arbejde på, hvis man vælger at isolere med isoleringsmåtter, der skal bindes op under gulvet med fx tråd eller forskalning. Samtidig kan der opstår samlinger i isoleringsfladen, og der er risiko for, at isoleringen falder ned eller rykker sig, så der opstår kuldebroer.

Isolering med Papiruld
Et alternativ til isoleringsmåtter er at isolere med Papiruld. Isolatøren påsprøjter Papiruld med vandbaseret klæber, såkaldt WET-spray, direkte under gulvkonstruktionen eller ovenpå eksisterende isolering. Denne form for isolering sikrer en tæt varmeisolering uden samlinger og kuldebroer. WET-spray kan iøvrigt også bruges i forbindelse med isolering af skunkvægge.
Papiruld Danmark, der har udviklet WET-spray, har udviklet en forbedret udgave af WET-spray, hvor en helt ny klæber og et nyt og specialudviklet spraymundstykke gør, at isoleringen kan blæses på med en tykkelse på op til 150 mm. Isoleringsmaterialet er tæt og meget let, og det bærer sig selv.

Mulighed for Grønt håndværkerfradrag i 2016 og 2017
Fra og med 1. januar 2016 trådte det nye grønne håndværkerfradrag i kraft. Den nye ordning betyder, at du kan få max. 12.000 kr. i fradrag pr. person for håndværkerydelser, der medfører energi- og klimaforbedringer - som fx. isolering. Ordningen betyder, at du i praksis får ca. 100 kr. retur fra Skat for hver 300 kr., du betaler din håndværker i arbejdsløn.

Når du kontakter en professionel isolatør eller energirådgiver, er det en god ide at spørge om, det pågældende firma kan hjælpe med at beregne, hvad du er berettiget til at få i tilskud og hjælpe dig med det praktiske med papirarbejdet.

Tilbage til nyhedsoversigten