Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

2. marts 2010

Tilstandsrapport var øjenåbner

Det kan koste rigtig mange penge i uforudsete udgifter og gener for beboerne, hvis fyret pludseligt går eller vinduerne skal skiftes, uden at der er lagt en langsigtet plan for vedligeholdelsen af større ejendomme.

Det fik beboerne på Bjarkesvej 6-12 i Helsingør allerede øjnene op for i 2006, hvor de valgte at få udarbejdet en tilstandsrapport og en vedligeholdelsesplan for at kunne prioritere deres vedligeholdelsesopgaver på ejendommen. Det er de færreste større ejendomme, der vælger at prioritere den slags. ”Vi vil hellere være bekendte med de investeringer, vi skal igennem på lang sigt og afsætte pengene løbende, så vi undgår uforudsete udgifter, som kan ramme hårdt på pengepungen,” fortæller bestyrelsesformand på Bjarkesvej Jannik Augsburg.

God idé med en plan
Ifølge teknikumingeniør Mads Tofte Jørgensen fra Orbicon | Leif Hansen, der har udarbejdet mange vedligeholdelsesplaner for ejer- og andelsforeninger, er det en rigtig god idé med en plan: ”Det kan spare beboerne for rigtig mange penge, hvis man vedligeholder en ejendom løbende, og ikke lader stå til - selv med småskader. Manglende vedligehold og småskader der ligger ubemærket hen, kan koste dyrt og medføre store udgifter til omfattende istandsættelser. Så hellere være på forkant.”

Allerede ved gennemgangen af ejendommen blev bestyrelsen klar over, at oliefyret stod for udskiftning, og det blev skiftet for 1½ år siden. Det blev dengang besluttet at overgå til fjernvarme, og det har været en stor gevinst for alle beboere. ”Alle beboere har sparet penge - jeg har personligt sparet 4.000 kr. om året i varme”, fortæller Jannik Augsburg.

Efterisolering med Papiruld
Nu er turen kommet til en efterisolering af loft og hulmur. Ifølge tilstandsrapporten var bygningen ikke isoleret godt nok, og i første omgang var det kun loftet, der var tiltænkt en efterisolering. ”Vi havde en konsulent ude fra Papiruld Danmark, og han fandt flere hulmure, som ikke var på de originale tegninger af huset, og vi derfor ikke kendte til,” siger Jannik Augsburg.

Spar penge og CO2
Loftet og hulmuren blev isoleret i starten af marts måned og ifølge en beregning fra isoleringsfirmaet Papiruld Danmark vil Bjarkesvej kunne spare ca. 13.000 kr. om året på varmeregningen. Dertil kommer en massiv nedsættelse af CO2 udledningen på næsten 4 tons årligt. Ved at vælge Papiruld frem for en anden type isoleringsmateriale, sparer Bjarkesvej yderligere næsten 2 tons CO2. ”De vigtigste argumenter for os har været, at efterisoleringen har været billig at udføre, men at vi også gør noget godt for miljøet samtidigt med, er bare et ekstra plus. Og nu glæder vi os til at se resultatet af arbejdet munde ud i en mindre varmeregning,” siger Jannik Augsburg.

Tilbage til nyhedsoversigten