Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

20. december 2009

Stor gevinst ved at isolere

Vi hører næsten dagligt om, hvordan vi sparer på vores CO² udslip ved at tørretumble mindre, tage kortere bade og bruge el-spareskinne. Men hvis man for alvor vil spare på CO²-kontoen, bør man give sin bolig et isoleringstjek.

Vi udleder hver især ca. 10 tons CO² om året. For at værne om miljøet og for at forbygge at temperaturen på verdensplan stiger yderligere, anbefaler Energistyrelsen, at vi hver især sparer 1 tons CO² om året. Men hvorfor nøjes med at spare 1 tons CO², når man nemt og billigt kan spare mere?

Opvarmning af bolig udleder mest
Ud af de 10 tons CO² vi hver især udleder, stammer omkring 1,5 tons fra opvarmningen af vores bolig. Det svarer til, at en familie på fire personer gennemsnitligt udleder 6 tons CO² om året på at opvarme boligen. ”Det tal kunne meget nemt være lavere, hvis huset var ordentligt isoleret,” fortæller teknisk konsulent Ellert Schram fra Papiruld Danmark ApS. Mange ældre huse er i dag ikke tilstrækkeligt isolerede, fordi det for år tilbage var almindeligt at isolere med 100 mm på loftet. I dag isolerer man med over 400 mm for at opnå en klassificering som et lavenergihus.

Efterisolering giver CO²-gevinst
Alene ved at efterisolere opnår man en CO²-gevinst. Ved at efterisolere sit hus med Papiruld på lofter og i hulmure, kan man nemt opnå en CO²-besparelse på 2-5 tons om året. ”Men det er ikke ligegyldigt, hvilken type isolering man bruger, hvis man tænker på miljøet. For der er også stor forskel på CO2-udledningen under produktionen af isoleringsmaterialerne,” fortæller Ellert Schram. Man kan nemlig spare yderligere 1-2 tons CO² ved at vælge Papiruld, fordi udledningen af CO² under selve produktionen af Papiruld er fire gange mindre end stenuld.

Positiv sidegevinst – mindre varmeregning
”Den positive sidegevinst ved at spare på CO²-udledningen er et mindre varmetab fra boligen. Det vil for alvor kunne mærkes på varmeregningen og dermed give ekstra penge i pengepungen” siger Ellert Schram. Alene i denne vinter kunne danskerne have sparet ti milliarder kroner på varmeregningen, hvis de energimæssigt ringeste boliger var blevet energirenoveret.

Tilbage til nyhedsoversigten