Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

1. december 2009

Sne på taget afslører dårlig isolering

Det kan være svært at vide, om huset er godt isoleret. Men når sneen daler, kan man ved en simpel observation selv undersøge, om huset er tilstrækkeligt isoleret, eller om man fyrer for gråspurvene. For sneen afslører dårlig isolering.

Vinteren er startet tidligt i år, og fyringssæsonen er for alvor gået i gang. Det er både godt og skidt for alle landets husejere. Skidt fordi mange husejere måske allerede har givet termostaten på radiatoren et ekstra nøk opad. Til gengæld er tidspunktet gunstigst lige nu for at tjekke, om huset er tilstrækkeligt isoleret – for sneen på dit tag afslører det!

Et kig på taget afslører dårlig isolering
Undersøgelsen er ganske enkel. Man tager blot et kig op på taget. ”Ser man områder på husets tag, hvor sneen er smeltet, skyldes det, at varmen fra huset går op igennem taget. Årsagen kan være, at husets tag- og loftisolering ikke er tyk nok eller er sunket sammen. Det kan også skyldes dårligt udført isoleringsarbejde med fejl og mangler. Hvis sneen er smeltet tæt omkring et tagvindue, er det fordi varmen fra huset siver ud gennem sprækker omkring vinduet. Årsagen er som regel, at der ikke er isoleret helt ud til vinduets ramme,” siger adm. dir. i isoleringsfirmaet Papiruld Danmark, Claus Skov. Undersøgelsen skal helst foretages, når temperaturen er omkring frysepunktet. Er den minus 10 grader, vil der i de fleste tilfælde være sne på taget, selv om der mangler isolering.

Tag et billede som dokumentation
Selv om man ikke planlægger at efterisolere denne vinter, opfordrer Claus Skov alle husejerne til at tage billeder af de områder på taget, hvor der ikke ligger sne. Dermed er det lettere at finde ud af, hvor der er problemer med isoleringen. ”Vis gerne billedet til en autoriseret isolatør, som på den baggrund vil undersøge isoleringen grundigt,” siger Claus Skov.

Spar op mod 5.000 kr. på varmeregningen
Opdager man den dårlige isolering nu, kan man allerede i denne fyringssæson skrue mærkbart ned for varmen og spare mange på varmeregningen. ”Hvis man vælger at isolere med Papiruld, kan man typisk spare et sted mellem 3.500 – 5.600 kr. på varmeregningen om året, hvis huset i forvejen har lidt isolering på loft og i hulmur,” fortæller Claus Skov.

Hvis huset er fuldstændig uisoleret, er besparelsen væsentligt højere. Samtidigt skal man indberegne den værdiforøgelse, som man tilfører huset ved at efterisolere. Og man kan have god samvittighed, fordi man gør noget godt for miljøet, fordi man udleder mindre CO2. Så alt i alt er det en rigtig god forretning at efterisolere sin bolig.

Efterisolér med Papiruld
Den bedste måde at efterisolere er ved at bruge Papiruld, fordi det er findelt og fordeler sig i alle sprækker. Papiruld lægger sig som en dyne og bliver ikke brudt med samlinger lige som måtter eller batts. Med måtter og batts kan man risikere samme problem med kuldebroer, som man har i dag, særligt omkring rørføringer og spær. Her er det vanskeligt at tilpasse måtterne med et ordentligt resultat. Tilmed isolerer Papiruld op til 10 % bedre end andre granulater.

Tilbage til nyhedsoversigten