Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

20. marts 2016

Papiruld i dialog med politikere

Papiruld Danmark havde mandag den 14. marts inviteret lokale folketingspolitikere på besøg med både rundvisning og dialog om små- og mellemstore virksomheders vilkår i Danmark.

Deltagerne var Christian Poll fra (AL), der havde følgeskab af sin suppleant til Folketinget, Bina Seff. Øvrige deltagere var folketingsmedlemmerne Pernille Schnoor (A), Jan-Erik Messmann (DF) og May-Britt Kattrup (LA).

Det var Gert Josephsen, bestyrelsesmand i Papiruld Danmark A/S, der sammen med adm. direktør Claus Skov havde inviteret folketingspolitikerne, der alle er opstillet og valgt i Nordsjællands Storkreds. Politikerne fik en rundvisning i virksomhedens produktion og en god dialog om de vilkår, der gælder for små- og mellemstore virksomheder.

Erhvervsvilkår fik ros og ris
Gert Josephsen og Claus Skov fortalte om vilkårene for at drive virksomhed, og her var der både ros og konkrete eksempler på, hvor der kan strammes op for at lempe på vilkårene for små- og mellemstore virksomheder.

På positivsiden fremhævede Gert Josephsen og Claus Skov, at der er mange gode offentlige støtteordninger, der fremmer arbejdet med innovation, et fleksibelt arbejdsmarked og gode muligheder for virksomheder for at få adgang til finansiering hos fx Vækstfonden.

Men de to virksomhedsledere kunne også fortælle om udfordringer ved at drive virksomhed i Danmark.

Bøvlede regler rammer virksomheder
Gert Josephsen og Claus Skov fortalte blandt andet politikerne, at der efter deres opfattelse er for mange bøvlede og urimelige regler, som rammer små- og mellemstore virksomheder forholdsvist hårdt. De kom blandt andet ind på forskellige krav om indberetninger til offentlige myndigheder, som tager meget tid, og som efter deres opfattelse i mange tilfælde er unødige og overflødige.

Men også de små- og mellemstore virksomheders udfordringer i forhold at få indflydelse på fx udarbejdelse af EN-standarder fik et par ord med på vejen af de to virksomhedsledere.

- I Dansk Standard koster det en virksomhed mellem 35.000-40.000 kroner at få et sæde omkring bordet, når der skal udarbejdes nye standarder, og det er mange penge for en mindre virksomhed, når man i øvrigt skal bidrage med en arbejdsindsats, som man ikke bliver honoreret for, lød det blandt andet fra Claus Skov.

Udover dialogen mellem politikere og virksomhedens ledelse blev der også plads til en rundvisning i virksomhedens domicil i Hillerød, der rummer både administration, lager og produktion. Dialogen og rundvisningen fik da også positive bemærkninger med på vejen af de deltagende politikere.

Dialog med virksomheder er vigtig
- Det er vigtigt, at vi får et indblik i, hvordan regler og love fungerer i den virkelige verden og hører om de udfordringer, der er en del af virksomhedernes hverdag, sagde Pernille Schnoor(A), og det synspunkt blev bakket op af de andre deltagere.

- Det er afgørende, at politikere og virksomheder er i løbende dialog. Det er med til at skabe større forståelse for de udfordringer, som både virksomhederne og politikerne står over for, mente Bina Seff fra (AL).

- Kontakt mellem politikere og virksomheder er meget vigtig, så vi politikere kan hente endnu mere viden og indsigt fra det virkelige liv ude i virksomhederne, lød det blandt andet fra May-Britt Kattrup (LA).

Også Jan-Erik Messmann fra Dansk Folkeparti, der selv har en fortid inden for byggebranchen, var imponeret over at høre om Papiruld Danmarks udvikling gennem årene.

- Jeg har med stor interesse fulgt virksomheden gennem mange år, og det er imponerende, at virksomheden gennem årene har haft succes med at udvikle nye miljøvenlige produkter, sagde han.

Flere folketingspolitikere fra Nordsjællands Storkreds var på grund af møder og rejser forhindret i at deltage i arrangementet, men ifølge Papiruld Danmark overvejer de at gentage succesen med endnu et dialogmøde for de folketingsmedlemmer, der gerne ville have deltaget, men som var forhindret den 14. marts.

Tilbage til nyhedsoversigten