Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

4. november 2014

Papiruld Danmark A/S vinder sin største ordre nogensinde

Papiruld Danmark har vundet sin største enkeltstående ordre nogensinde med isolering af 18.000 m² loft i 400 mm tykkelse. "Det er vi pavestolte over," fortæller adm. dir. Claus Skov.

Birkehegnet i Næstved er netop gået i gang med en omfattende renovering af områdets 373 to-etagers rækkehuse fordelt på 52 blokke. Alle rækkehuse og fælleshuse skal renoveres med bl.a. nye facader og, udskiftning af vinduer og tage. Det er i forbindelse med udskiftningen af taget, at man fjerner al eksisterende isolering og efterisolerer med 400 mm Papiruld således, at ejendommen får et væsentligt energimæssigt løft og samtidigt kommer til at overholde 2020-kravet til lavenergibyggeri, hvilket betyder, at ejendommen forbruger så lidt energi som muligt.

Det er entreprenørfirmaet Enemærke og Petersen, der er hovedentreprenør på renoveringsopgaven og byggeleder Jacob Bossen fortæller: ”Vi har valgt isoleringsmaterialet Papiruld, fordi der ikke etableres dampspærre i byggeriet, hvilket gør Papiruld til et oplagt valg. Papiruld er i sig selv fugttransporterende og leder fugten væk uden, at det går ud over isoleringsevnen, og dampspærre er derfor ikke nødvendig. Derudover er det nemt og hurtigt at indblæse, og vi sparer derved nogle udgifter i selve byggeprocessen.”

Adm. dir. i Papiruld Danmark A/S, Claus Skov, er begejstret for ordren. ”Det er vores største enkeltstående ordre nogensinde, hvilket vi er stolte af. Jeg synes, det er rigtig godt, at de store entreprenører som Enemærke og Petersen har set, at Papiruld er det smarte valg i forhold til energirenoveringer. Og netop dampspærre-problematikken ligger fint i forlængelse af vores undersøgelse af eksisterende byggerier, som i årevis har været isoleret med Papiruld og som dokumenterer, at der ikke opstår fugtproblemer”.

Det er Papiruld Danmarks autoriserede isolatør i Næstved, Pribo-Huset ApS, som står for udførelsen af isoleringsarbejdet. Pribo-Huset ApS prøveblæste for nylig to af rækkehusene, og selv om tidsplanen er stram, ser det rigtig godt ud. Isoleringsarbejdet udføres hen over det næste år, og der isoleres en blok om ugen. Hele renoveringsarbejdet på Birkehegnet er planlagt til at være færdigt primo 2016.

Fakta:
Der skal i alt isoleres 18.000 m² med Papiruld i 400 mm tykkelse. Det svarer til, at man kan efterisolere 278 parcelhuse på 120 m² med 250 mm isolering på loftet.

Isoleringsmaterialet Papiruld er blevet produceret af Papiruld Danmark A/S på fabrikken i Hillerød siden 1989. Papiruld har over årene gennemgået omfattende test fra bl.a. Dansk Brandteknisk Institut, Statens Byggeforskningsinstitut og Teknologisk Institut.

Tilbage til nyhedsoversigten