Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

3. juni 2019

Isolering med Papiruld reducerer tonsvis af CO2

Miljømæssig forsvarlig isolering i en bolig kan reducere CO2-forbruget svarende til flere flyrejser hvert år i hele boligens levetid.

Papiruld Danmark A/S, der producerer miljøvenlig isolering af overskudspapir og genbrugsaviser, har i mere end 30 år haft fokus på klima- og miljøvenlig produktion, og virksomhedens strømforbrug i produktionen kommer fra vind og vand. Genbruget af aviser betyder, ifølge Claus Skov, der er direktør i Papiruld Danmark, at der udledes 8 gange mindre CO2 end ved fx produktion af mineraluld. Claus Skov tilføjer, at Papiruld ikke skal deponeres, fordi det kan afleveres på genbrugsstationen eller komposteres. 

Folketingsvalg med fokus på klima og miljø

Claus Skov opfordrer i forbindelse med den igangværende valgkamp til Folketinget partiernes folketingskandidater til at rette blikket på mulighederne inden for nybyggeri, bygninger og boliger, hvor der ifølge Claus Skov kan spares tonsvis af CO2, når der vel at mærke isoleres miljømæssigt forsvarligt. 

Klimapolitikken er også vigtig efter valget

Claus Skov vil fastholde den klimapolitiske og miljøpolitiske dagsorden efter valget til Folketinget onsdag den 5. juni, så der fortsat er fokus på mulighederne for at begrænse CO2-forbruget inden for byggeri, bygninger og boliger.
-    Vi ser det som en oplagt mulighed at fortsætte dialogen med politikkerne, når folketingsvalget er overstået, og der er sammensat et nyt Folketing med nye og genvalgte medlemmer på de forskellige poster, siger Claus Skov.

Ifølge Claus Skov får 48 danske byer i 2019 besøg af karavaner fra ”Danmark for Målene”, som arbejder på at udbrede kendskabet til FN’s 17 verdensmål. De 48 byer får besøg seks gange, hvor der sættes fokus på målene.
-    I den forbindelse vil vi gå i dialog med politikerne, og vi håber, at de vil indgå i en konstruktiv dialog om, hvordan vi får sat ekstra fokus på, hvordan vi kan reducere CO2-forbruget inden for nybyggeri, bygninger og boliger, lyder det fra Claus Skov.

Fra politisk hold bliver opfordringen taget godt i mod af folketingsmedlem Nick Hækkerup (A), der genopstiller i Nordsjællands Storkreds. Han kender Papiruld Danmark fra sin tid som borgmester i Hillerød, hvor Papiruld Danmark har deres hovedsæde og produktion.

Miljøvenlig isolering sparer op til 20 flyrejser om året

Claus Skov finder det positivt, at klima og miljø fylder meget i folketingsvalgkampen. Men debatterne fokuserer ofte på at spare på flyrejser, siger Claus Skov, som påpeger, at miljømæssig forsvarlig isolering af nybyggeri, bygninger og boliger med Papiruld giver meget større CO2-besparelse – og den besparelse har man hvert år. 

-    Et u-isoleret hus, der isoleres korrekt med Papiruld, vil spare næsten fem tons CO2 hvert eneste år i hele husets levetid. Det svarer til, at man kan flyve 20 gange tur/retur fra København til Berlin om året, lyder vurderingen fra Claus Skov. Han understreger dog samtidig, at det også er klogt at fokusere på C02 i forhold til fly og biltrafik.

Claus Skov tilføjer, at hvis man allerede har lidt isolering på loftet fx 50 mm, og der efterisoleres op til 400 mm, som er standarden, så sparer man ca. 1,5 tons CO2 hvert eneste år i hele husets levetid.
-    Der er helt sikkert nogle spændende perspektiver i at se på, hvordan vi også inden for nybyggeri, bygninger og boliger kan optimere yderligere, så vi også her kan finde smartere løsninger til at nedbringe CO2-forbruget, siger Nick Hækkerup og tilføjer: -  Det er en vigtig dialog, som jeg er sikker på, at mange af medlemmerne af det nye Folketing gerne vil være en del af, slutter han.

Fakta:

 • Isoleringsmaterialet Papiruld produceres af overskudspapir og genbrugsaviser. 
 • Det gør energiforbruget og dermed CO2-udledningen i produktionsfasen meget lav. Faktisk op til otte gange lavere end ved fremstilling af traditionel isolering. 
 • Ved at anvende Papiruld i stedet for traditionel isolering, skåner man dermed miljøet. Papiruld indgår i en cirkulær økonomi, fordi der genanvendes aviser og papir til et byggemateriale. 
   
 • Papiruld kan genbruges eller genanvendes. Det kan køres på genbrugsstationen som småt brandbart eller komposteres. 
 • Papiruldsgranulat opsparer + 1,1 kg CO2 pr. kg isoleringsmateriale
 • Stenuldsgranulat udleder - 4,2 kg CO2 pr. kg isoleringsmateriale
 • Glasuldsgranulat udleder - 5,2 kg CO2 pr. kg isoleringsmateriale
   

Tilbage til nyhedsoversigten