Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

8. januar 2009

Fyrer du for gråspurvene?

Ved en simpel undersøgelse kan husejere selv undersøge, om de fyrer for gråspurvene. Årstiden er særlig gunstig lige nu, fordi der ligger sne på mange af byens hustage, og det er derfor let at se, om huset trænger til efterisolering.

Årstiden er særlig gunstig lige nu, fordi der ligger sne på mange af byens hustage, og det er derfor let at se, om huset trænger til efterisolering.

På andre tider af året er det nødvendigt at fotografere sit hus med et såkaldt termografisk kamera for at klarlægge kuldebroer og finde frem til de steder på huset, som ikke er isoleret godt nok. Men den hårde frost gør, at mange huse fortsat har sne liggende på taget lige nu. Sneen sladrer om tagets og isoleringens tilstand, og det gør det nemt for husejere selv at undersøge deres hus. Man skal dog være opmærksom på, at det ikke gælder for boliger med uudnyttet tagetage, da loftrummet altid vil være koldt, og sneen vil derfor ikke smelte på den type tage.

Et afslørende billede
Undersøgelsen er ganske enkel. Man tager et helt almindeligt billede af huset med sit lommekamera. Billedet afslører om taget er ordentligt isoleret. ”Er der f.eks. områder på taget, hvor sneen er smeltet, skyldes det, at varmen fra huset går op igennem taget. Årsagen kan være, at husets tagisolering ikke er tyk nok eller er sunket sammen. Det kan også skyldes dårligt udført isoleringsarbejde med fejl og mangler. Hvis sneen er smeltet tæt omkring et tagvindue, er det fordi varmen fra huset siver ud igennem sprækker omkring vinduet. Årsagen er som regel, at der ikke er isoleret helt ud til vinduets ramme,” fortæller Adm. Direktør Claus Skov fra isoleringsfirmaet Papiruld Danmark ApS.

Spar penge og CO2-udslip
Når taget er dårligt isoleret, bidrager man til den globale opvarmning, fordi man udleder en stor mængde ligegyldig CO2. Ved at efterisolere sparer man derfor en masse på CO2-kontoen, men man sparer også på pengepungen, fordi man kan skrue mærkbart ned for varmen. En ekstra bonus er, at de kolde lofter, vægge og gulve bliver varmere. ”Så der er stor komfort og livskvalitet forbundet med at efterisolere”, fortæller Claus Skov.

Efterisoler med granulatisolering
Den bedste måde at efterisolere er ved at bruge granulat, fordi det er findelt og fordeler sig i alle sprækker. Granulaten lægger sig som en dyne og bliver ikke brudt med samlinger lige som måtter eller batts. Med måtter og batts kan man risikere samme problem med kuldebroer, som man har i dag, særligt omkring rørføringer og spær. Her er det vanskeligt at tilpasse måtterne med et ordentligt resultat.

”Den bedste løsning er granulat af Papiruld, fordi det isolerer op til 10 % bedre end andre granulater. Samtidigt er Papiruld dansk produceret af 100 % dansk genbrugsmateriale i form af genbrugsaviser, så man sparer derfor ekstra meget på CO2 regnskabet,” siger Claus Skov.

Selv om man ikke planlægger at efterisolere denne vinter, kan man med fordel tage et billede af sit hus og gemme til en senere lejlighed. ”Jeg kan meget lettere analysere, hvor der er problemer med isoleringen, hvis jeg har sådan et billede at kigge på. Så jeg vil bestemt anbefale husejere at få taget et billede nu. Det er jo ikke til at vide, hvornår vi får isvinter næste gang,” slutter Claus Skov.

Tilbage til nyhedsoversigten