Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

9. september 2016

Er dit hus vinterklar?

Få isoleret inden frosten kommer og spar penge på varmeregningen. Samtidigt får din bolig et hak opad på energimærkningen.

Efteråret nærmer sig, og snart buldrer landets radiatorer på fuldt blus. Det luner – undtagen i pengepungen. Det er ekstra ærgerligt at se pengene forsvinde, fordi huset er dårligt isoleret, og man i stedet fyrer for gråspurvene.

Der kan ofte gøres noget
Mange tror, de må leve med en høj varmeregning eller tror fejlagtigt, at deres hus er godt nok isoleret. ”Men man skal aldrig finde sig i en høj varmeregning. Der er næsten altid noget, vi kan gøre for at nedbringe den,” forklarer Andreas Jensen, der er entreprisechef i Papiruld Danmark. Er huset bygget før 1990, kan isoleringen i hulmuren være faldet sammen. Det skaber sprækker, hvor varmen slipper ud. ”En hulmursisolering med Papiruld udfylder alle sprækker, og der skal faktisk ikke meget isolering til, før det har en effekt, som betyder en lavere varmeudgift og et bedre indeklima, fordi man slipper for kolde vægge og kuldenedfald,” forklarer Andreas Jensen.

Du har måske en guldåre på loftet
Det samme er tilfældet med isolering på loftet. Standarderne for isoleringstykkelser har ændret sig meget over de sidste 15 år, og tykkelserne er oppe mellem 300-400 mm. ”Vi oplever mange huse med 50-100 mm isolering på loftet, og her gemmer der sig en lille guldåre, hvis det isoleres efter de nye standarder. Med de moderne indblæsningsteknikker vi har til rådighed, når vi indblæser Papiruld, tager det ofte kun 1 dag at isolere en hulmur og 1-2 dage at isolere et loft,” forklarer Andreas Jensen.
Spar penge med håndværkerfradraget

Med håndværkerfradrag og energitilskud har det aldrig været billigere at få isoleret. Andreas Jensen fortæller: ”Det er blevet endnu billigere at få isoleret, så der er kun fordele. Man sparer penge på varmen, forbedrer indeklimaet, og giver samtidigt sin bolig et hak opad i forhold til husets energimærkning, som er med til at øge salgsværdien.” Hvis du er i tvivl, om dit hus er isoleret tilstrækkeligt, kan du tage kontakt til en autoriseret papiruldsisolatør, som tjekker isoleringen og rådgiver om den bedste løsning.

Faktaboks - priseksempler:
Hulmursisolering alm. parcelhus 120 m²: ca. 9.600 kr.
Energitilskud fratrækkes: 1.000 kr.
Håndværkerfradrag fratrækkes: 2.700 kr.
Udgift i alt: 5.900 kr.

Loftisolering alm. parcelhus 120 m²: ca. 18.000 kr.
Energitilskud fratrækkes: 1.400 kr.
Håndværkerfradrag fratrækkes: 3.600 kr.
Udgift i alt: 13.000 kr.

Tilbage til nyhedsoversigten