Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

4. januar 2013

Du får tilskud til at efterisolere

Efter håndværkerfradraget stoppede den 31. december 2012 tror mange husejere ikke længere, at boligforbedringer kan betale sig. Men der er stadig penge at spare på at efterisolere, for Papiruld Danmark A/S yder nemlig stadig tilskud til efterisolering.

Håndværkerfradraget sluttede den 31. december 2012 til stor fortrydelse for de mange husejere, som ikke nåede at få efterisoleret huset inden årets udgang. ”Vi oplevede en helt eksplosiv interesse i at få efterisoleret op til årets afslutning. Men vi kunne ikke følge med efterspørgslen op til jul, selv om vi ansatte flere folk for at komme rundt til så mange kunder som muligt,” forklarer Andreas Jensen fra entrepriseafdelingen hos Papiruld Danmark A/S.

Mange kunder spørger fortsat til håndværkerfradraget og er særligt interesserede i hvilke initiativer, der erstatter ordningen. ”Vi ville ønske, at ordningen blev bibeholdt af regeringen, men sådan skulle det ikke være. Til gengæld bliver mine kunder overraskede over at høre, at vi stadig yder energitilskud til efterisolering med Papiruld,” fortsætter Andreas Jensen.

Hvad er energitilskud
Energitilskuddet eksisterede allerede inden håndværkerfradraget, og udbetales i forbindelse med energibesparende tiltag i boligen såsom efterisolering. Det betyder, at husejerne får et kontant tilskud pr. kWh, de sparer ved at efterisolere. ”Vi har en aftale med HMN Naturgas, som udbetaler markedets højeste energitilskud på 38 øre pr. sparet kWh. Og det kan godt blive til en pæn portion penge, man får udbetalt,” forklarer Andreas Jensen.

Hvor meget får jeg i tilskud?
Tilskuddets størrelse kommer helt an på hvor stort huset er, og hvor meget isolering, der ligger i forvejen. På et typisk hus på 120 m2, som allerede har en smule isolering liggende på loftet og får efterisoleret med Papiruld op til 300 mm, vil man få mellem 1.900 – 2.900 kr. i tilskud på loftisolering. En typisk hulmursisolering vil ligge på 1.700 – 2.500 kr. i tilskud alt efter, hvilken opvarmningskilde man benytter sig an.

Bedre komfort
Men der er flere positive virkninger ved at efterisolere. ”Ikke alene sparer man mange penge på varmeregningen hvert år, fordi man ved at efterisolere kan skrue mærkbart ned på termostaten på radiatorerne. Man vil også opnå en øget komfort i boligen, fordi man undgår træk, kuldenedfald fra ydervægge, kolde vægge og gulve,” slutter Andreas Jensen.

Tilbage til nyhedsoversigten