Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

10. januar 2015

Du får stadig tilskud til at efterisolere

Selv om håndværkerfradraget stoppede ved nytår, kan boligforbedringer stadig godt betale sig. Der er nemlig stadig penge at spare på fx at efterisolere. For energitilskuddet lever stadig i bedste velgående.

Håndværkerfradraget sluttede den 31. december 2014 til stor fortrydelse for de mange husejere, som ikke nåede at få efterisoleret huset inden årets udgang. ”Vi oplevede en helt eksplosiv interesse i at få efterisoleret op til årets afslutning, og kunne kun lige akkurat følge med efterspørgslen.” forklarer Andreas Jensen fra Papiruld Nordsjælland som har kontor i Hillerød.

Selv om håndværkerfradraget har været et godt incitament til at få isoleret, er der stadig penge at spare. Statens energitilskud er der nemlig ikke i rokket ved. Det fortsætter ufortrødent.

Hvad er energitilskud?
Energitilskuddet eksisterede allerede inden håndværkerfradraget, og udbetales i forbindelse med energibesparende tiltag i boligen såsom efterisolering. Det betyder, at husejerne får et kontant tilskud pr. kWh, de sparer ved at efterisolere. ”Jeg har en aftale med et energiselskab, som udbetaler ét af markedets højeste energitilskud på 38 øre pr. sparet kWh. Og det kan godt blive til en pæn portion penge, man får udbetalt,” forklarer Andreas Jensen.

Hvor meget får jeg i tilskud?
Tilskuddets størrelse kommer helt an på, hvor stort huset er, og hvor meget isolering, der ligger i forvejen. På et typisk hus på 120 m2, som allerede har en smule isolering liggende på loftet og får efterisoleret med Papiruld op til 300 mm, vil man få mellem 1.500 – 2.300 kr. i tilskud på loftisolering. En typisk hulmursisolering vil ligge på 1.300 – 2.000 kr. i tilskud alt efter, hvilken opvarmningskilde man benytter sig an.

Bedre komfort
Men der er flere positive virkninger ved at efterisolere. ”Ikke alene sparer man mange penge på varmeregningen hvert år, fordi man ved at efterisolere kan skrue mærkbart ned på termostaten på radiatorerne. Man vil også opnå en øget komfort i boligen, fordi man undgår træk, kuldenedfald fra ydervægge, kolde vægge og gulve,” slutter Andreas Jensen.

Hvis du overvejer at efterisolere, kan du prøve at beregne størrelsen af dit energitilskud her.

Tilbage til nyhedsoversigten