Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

24. september 2020

Drømmer du om boligforbedringer?

Investerer du dine tre ugers ekstra feriepenge i din bolig i form af energirenovering, kommer pengene tilbage de næste mange år på varmeregningen.

Mange danskere har planer om at investere i boligforbedringer frem for ferieophold, når man fra oktober kan søge om at få udbetalt sine feriepenge. Og selvom rejserestriktionerne er strammet til igen her til efteråret, kan en energirenovering godt give luft til at realisere de kommende års drømmerejser. Der er nemlig rigtig mange penge at spare på varmeregningen de næste mange år, hvis du vælger at efterisolere dit hjem. 

Både hulmur- og loftsisolering er en rigtig god idé for husejere, der gerne vil spare på varmen. Oveni det kan renoveringerne stoppe træk fra vægge hen over gulvet og på den måde samtidig forbedre indeklimaet og øge glæden ved at arbejde hjemmefra. 

Loftisolering er et must

Der er typisk flest penge at hente, hvis loftet ikke er isoleret tilstrækkeligt. Gerne i omegnen af 3.500 – 5.000 kr. sparet hvert eneste år, især hvis din bolig er blandt de 65 procent af Danmarks bygninger, der er opført før 1980.

Det kan til gengæld virke omfattende for mange parcelhusejere at skulle slæbe uhåndterbare pakker med isolering op af loftslemmen for så at skulle skære til, så de passer mellem spær og bjælker. I hvert fald hvis man ikke er en ferm gør-det-selv-type. Men med professionel hjælp kan efterisolering klares overraskende hurtigt. Den nemme løsning hedder Papiruld. Her blæses isoleringen ud af en maskine, via en slange ud på loftet, og det betyder, at loftsisoleringen faktisk er klaret på kun en enkelt dag i et typisk parcelhus.

Hulmursisolér dit hus inden vinteren kommer

I nogle hjem er det dog ikke loftet, der generer. Mange oplever kuldetræk fra væggene, at der er fodkoldt på gulvet, eller at de har svært ved at varme huset tilstrækkeligt op. I sådanne tilfælde kan hulmursisolering måske afhjælpe problemet. Ved hulmursisolering med Papiruld blæses isolering ind i væggen gennem små huller i muren. På den måde fyldes alle sprækker og dårlige samlinger i den gamle isolering, der kan være faldet sammen over tid, uden at du skal bekymre dig om store ar på husets facade.
Ifølge teknisk direktør i Papiruld Danmark A/S, Claus Skov, er netop efteråret det helt rigtige tidspunkt at efterisolere. Især hvis du kan lide at se resultater fra dag et.

”Når man hulmursisoler i efteråret, inden kulden kommer, får du fuld valuta for pengene på vinterens varmeregnskab. Dertil er hulmursisolering enormt taknemmeligt at få udført, for de fleste boligejere kan mærke et helt anderledes indeklima i huset allerede dagen efter,” siger Claus Skov.

Fakta: Efterisolering er også klimavenligt

Den billigste energi er den, vi ikke bruger. Så når du bruger mindre energi på at opvarme dit hus, sparer du samtidig på CO2-udledningen i husstanden. Dansk Byggeri har for nylig fremlagt en analyse, der viser, at de private husejere faktisk kan spare klimaet for knap en million ton CO2 hvert år, hvis enfamiliehusenes energimærker bliver forbedret med bare et enkelt trin. Det svarer til cirka 3,5 procent af den reduktion af klimagasser, som Danmark mangler for at nå sit klimamål i 2030.

Kilde: Dansk Byggeri

Tilbage til nyhedsoversigten