Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

20. august 2011

Det har aldrig været billigere at efterisolere

Isolering og efterisolering er ofte den nemmeste, billigste og hurtigste måde at reducere varme-omkostningerne på. Og med prisstigninger på de fleste opvarmningskilder på op mod 20% de sidste 10 år, har det aldrig været mere aktuelt lige nu.

Men der er godt nyt for husejerne - for efterisolering har aldrig været billigere end lige nu.

Hvis man som husejer vil have det største udbytte af at efterisolere sin bolig, bør man allerede nu overveje om huset trænger til isolering inden vejret for alvor slår om, og det bliver koldt. ”Vælger man at benytte papiruld til efterisolering sparer man dette efterår, hvad der svarer til 50 pct. af normalprisen på en hulmursisolering og 25 pct. på en loftisolering,” fortæller adm. direktør i Papiruld Danmark ApS, Claus Skov. Det skyldes to ting – en tilskudsordning og Folketingets nyligt vedtagne håndværkerfradrag.

Få tilskud med papiruld
Papiruld Danmark ApS og deres 34 autoriserede isolatører har som noget nyt indgået et samarbejde med HMN Naturgas I/S om at formidle tilskud til efterisolering af boligen. Det betyder, at når man efterisolerer boligen med Papiruld kan opnå 42 øre i tilskud fra HMN Naturgas I/S pr. kWh, man sparer ved at efterisolere. Tilskuddet afhænger af hvor meget isolering, der allerede ligger i konstruktionen og hvor stort et areal, der skal isoleres.

Besparelser på mellem 25-50 pct.
Folketinget vedtog 1. juni det såkaldte håndværkerfradrag, som er en fradragsordning i skatten for lønudgifter på op til 15.000 kr. til vedligeholdelse i hjemmet. Det betyder, at husejere der vælger at efterisolere kan trække ca. 1/3 af håndværkerens lønudgift fra i skat. ”Det har derfor aldrig været billigere at efterisolere sit hus. Hvis man lægger tilskuddet fra HMN Naturgas og besparelsen fra fradragsordningen sammen, svarer det til, at man lige nu får ca. 50 pct. rabat på en hulmursisolering og 25 pct. rabat på en loftisolering. Dertil kommer en lavere varmeregning, som er en årlig besparelse, man har glæde af i mange år fremover,” siger Claus Skov. Alene i sidste vinter kunne danskerne sammenlagt have sparet ti milliarder kroner på varmeregningen, hvis de energimæssigt dårligste boliger var blevet energirenoveret.

Bedre komfort
Ikke alene er der mange penge at spare på varmeregningen og på at få udført arbejdet, men man kan også forvente et forbedret indeklima. ”Vi oplever f.eks., at temperaturen på husets ydervæg stiger med 6-7 grader, når man benytter papiruld som hulmursisolering – og det har stor betydning for komforten blandt husets beboere, når man slipper af med træk henover gulve og kuldenedfald fra vægge og lofter. Det bliver simpelthen rarere at bo i huset,” slutter Claus Skov.

Tilbage til nyhedsoversigten