Ring og få et godt tilbud på 48 14 11 88

Jeg overvejer at efterisolere mit hus

Vil du have et tilbud på isolering?

17. november 2011

Dårlig isolering mellem stue og 1. sal er skyld i høj varmeregning

Uisolerede skunke og etageadskillelser er ofte årsag til en ekstra høj varmeregning. Ofte er det ikke mange m2, det drejer sig om. Men det kan have stor betydning for indeklimaet, komforten i boligen og pengepungen.

Huse op til 1985’erne mangler ofte isolering op til fuld højde i etageadskillelse mellem stueplan og 1. sal. Det resulterer i, at vinden suser ind under tagudhænget og transporterer meget af vores dyrt betalte varme gennem etageadskillelsen og ud ad det modsatte tagudhæng. Der opstår derfor en konstant trækvind inde i etageadskillelsen, som medfører kolde gulve på 1. salen.

Ligeledes vil man opleve et alt for stort varmetab fra stueplan, da loftet i stueplan netop er en del af etageadskillelsen. Både loft og gulv er udsat for konstant nedkøling via de trækvinde, der suser gennem etageadskillelsen. Konsekvensen er, at vi skruer mere op for varmen for at forsøge at holde en konstant indendørs temperatur på fx 22 grader.

Uisoleret skunk
Et tilsvarende stort problem for husejere er uisolerede skunke på 1. salen. ”Er skunken uisoleret eller mangelfuldt isoleret vil det betyde et markant varmetab, fordi skunken er en del af klimaskærmen, som går direkte ud mod taget. Det er derfor vigtigt at efterisolere både etageadskillelse og skunke på optimal vis,” fortæller teknisk konsulent i Papiruld Danmark A/S, Sana Saleem.

De færreste er klar over, at de første 1-1,5 meter af etageadskillelsen fra ydervæggen og ind, både fungerer som loft i stueplan og samtidig som gulv i skunken. I mange ældre boliger er der typisk kun isoleret i etageadskillelsen med et lerindskud på blot 20-30 mm eller 50 mm isolering. I et hulrum på 200-250 mm er det langt fra de isoleringsstandarder, man ifølge bygningsreglementet er forpligtet til at leve op til. Det bevirker, at man har et alt for stort varmetab, en høj varmeregning og et dårligt indeklima.

Problemerne kan afhjælpes ved at foretage en randisolering med Papiruld. ”Her indblæses Papiruld i den yderste del af etageadskillelsen i begge sider af huset langs tagudhænget, således at de yderste 1-1,5 meter i etageadskillelsen fyldes helt op med Papiruld. Vi sikrer, at der efterfyldes til ca. ½ meter længere ind under gulvet, end hvor skunkvæggen stopper,” slutter Sana Saleem.

Lydisolering
Hvis man oplever fodtrin, musik eller anden støj igennem etageadskillelsen, kan der være en god idé at fylde hele etageadskillelsen med Papiruld. Papiruld har en dokumenteret effekt som lydisolerende materiale og reducerer lyden 4-10 gange bedre end traditionel isolering.

Tilbage til nyhedsoversigten